22 Mar 2019

 

Zaterdag 23 maart 2019 tussen15.00 - 18.00 uur

 

Kom kennis maken met mijn nieuwe atelier Fluid Art Studio zaterdag 23 maart a.s.

De afgelopen maanden is er druk geklust om een prachtige plek te creëren zodat ik hier creatieve workshops kan faciliteren. Allereerst op het gebied van epoxy & acryl gieten. Daarnaast op het vlak van kleur & stijl in kleding. Bovendien is de fotostudio ingericht en klaar voor gebruik.

Het adres is Nijverheidswerf 22 te Bussum. De ingang is aan de achterzijde van het witte gebouw Kop & Lijf tegenover autoschade Van Dijk. Daar bevindt zich een houten trap naar boven zodat je naar binnen kan. Tot ziens!

Arendina Borreman / 06-53873233
www.arendinaborremanart.com / arendina@arendinaborremanart.nl

Workshop acryl gieten

25 Feb 2019

Wil jij een kunstwerk maken met spectaculaire kleureffecten waarbij je giet met acrylverf?

Schrijf je dan in voor de workshop ‘acryl gieten’ in het atelier van Fluid Art Studio aan de Nijverheidswerf 22, 1402 BW te Bussum.

zaterdag 9.30 - 12.00 uur op:
> 9 maart 2019
> 23 maart 2019
> 6 april 2019
> 4 mei 2019
> 1 juni 2019

dinsdag 19.30 - 22.00 uur op:
> 19 maart 2019

Deze workshop is ook geschikt voor bedrijfsuitjes, circa 20 personen. Data kan in overleg worden gepland. Je kunt gratis parkeren aan de Nijverheidswerf. Het atelier is op loopafstand van station Bussum-zuid.

De prijs van deze workshop bedraagt € 75,00 per persoon. Dit is inclusief alle materialen (paneel, acrylverf, medium, bekers etc). Per persoon krijg je 3 panelen om te gieten met 3 verschillende technieken.

Optie B ‘acryl gieten voor gevorderden’
Als je ervaring hebt met acryl gieten of al eens een workshop hebt gevolgd dan kan je ook kiezen voor optie B ‘acryl gieten voor gevorderden’. Je giet dan op een groot paneel van 55 x 55 cm òf op 2 panelen van 30 x 40 cm met door jou zelf gekozen kleuren.

De prijs van deze workshop bedraagt € 85,00 per persoon. Dit is inclusief alle materialen (paneel, acrylverf, medium, bekers etc).

Voor vragen over deze workshop kun je een e-mail sturen naar arendina@arendinaborremanart.nl.

Workshops epoxy en acryl gieten van Arendina Borreman laten je sprankelen

25 Feb 2019

 

“Stap voor even uit je dagelijkse realiteit. Geniet van het moment en creëer je eigen kunstwerk.” Arendina Borreman noemt zichzelf kunstenaar in fluid art. Zij verzorgt workshops epoxy en acryl gieten. En ziet dat deelnemers niet alleen kunst maken maar vooral genieten van hun proces en moment. Een sparkle ontvlamt. “Zo mooi om dit te kunnen faciliteren”. Lees waarom Arendina heeft gekozen om haar weg in creativiteit en kunst te volgen.

“Afgelopen jaar heb ik definitief de keuze gemaakt om mijn creativiteit met anderen te gaan delen.” Arendina vertelt gedreven over haar keuze. “Na 12 jaar als Sales Manager in de Facilitaire Dienstverlening te hebben gewerkt, moest het roer om. Ik was zelf al volop bezig met fotografie en schilderen en experimenteerde met vloeibare acrylverf, epoxy (giethars) en verschillende giettechnieken. Dit maakte mij zo blij. Daar wilde ik meer mee doen.”

Passie
“Eigenlijk is het vonkje vier jaar geleden ontstaan tijdens een workshop epoxy gieten en later acryl gieten. Iets in mij binnenste voelde, dit wil ik ook”, gaat Arendina verder. “Afgelopen jaar werd de vonk, vuur, passie. Ik moest met dit gevoel en idee verder. Waarom zou je niet doen wat je gelukkig maakt. En heel belangrijk, dit geluk met andere delen. Want hoe mooi is samen creëren en van schoonheid genieten.”

Creëren
Inmiddels is Fluid Art Studio een feit. Arendina organiseert workshops epoxy en acryl gieten voor ieder die dit leuk vindt als ook voor bedrijven. “Tijdens een workshop geef ik uitleg, gaan de deelnemers aan de slag en worden er mooie kunstwerken gemaakt. Ik begeleid de mensen tijdens hun eigen creatieve reis. En geniet daar zelf enorm van. Ik zie dat ze helemaal opgaan in het maken van hun kunstwerk, ze doen voor even een stap uit de dagelijkse realiteit, ontspannen en leven in het moment. Het resultaat geeft ieder een twinkeling in de ogen, de sparkle. ‘Ik heb genoten, dankjewel’ krijg ik bij vertrek te horen. Mij geeft dit zo’n goed gevoel - dat ik deelgenoot ben geweest van het ontstaan van een stukje geluk - dat is met geen pen te beschrijven.”

Fotograferen
Naast gieten richt Arendina zich ook op fotografie. In haar studio of op locatie. Ze volgde de basis- en vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam. Als fotograaf spreekt met name portret- en macrofotografie haar aan. Ze wil het ‘ongeziene’ graag gezien maken. Haar fotografie kenmerkt zich door haar oog voor kleur, stijl en harmonie.
“Tussen gieten en fotografie zijn parallellen in kleur en schoonheid. Hierbij komt ook mijn ervaring als kleurconsulente ook goed van pas. Naast mijn werk in de sales laadde ik destijds mijn creatieve hart met het adviseren over kleur. De winter-, lente-, zomer- en herfsttypes herken ik nu zo bij het fotograferen en in hun kleurkeuze bij het gieten.”   

Toekomst
“Ik heb nog zoveel plannen. In februari is mijn nieuwe studio aan de Nijverheidswerf te Bussum klaar en kan ik daar mijn giet-workshops voor grotere groepen organiseren. Zelf zal ik daar ook nieuwe werken gaan maken, experimentele werken met bijvoorbeeld kristalsteen en gieten. Ideeën genoeg”, licht Arendina stralend toe. In de studio zal ook een vaste foto-opstelling voor portretfotografie ingericht worden.
Tussendoor loopt de aanmelding voor Expositie Art Hilversum. “In 2018 mocht ik aan deze expositie deelnemen en waren mijn werken te zien in Museum Hilversum. Ik hoop ook dit jaar weer een kans te krijgen mijn werk met belangstellenden te delen. En een stukje geluk te delen.“


Workshops
Wil jij aan een workshop epoxy of acryl gieten deelnemen? Kijk dan op www.arendinaborremanart.com voor data. De activiteiten van Arendina zijn te volgen via de site, via Facebook, Instagram (@fluidartstudio_nl) en binnenkort op YouTube (filmpjes over giettechnieken).


Heb je vragen? Mail deze dan aan arendina@arendinaborremanart.nl.

Heb je gezien...?

20 Sep 2018

Mijn kunstwerk Hope heeft van september tot eind november gehangen in #HetHoofdkantoorBussum.

 

Het Hoofdkantoor Bussum-- een plek waar je kunt werken, ontmoeten, lunchen, vergaderen, bewonderen.

Kunstmarkt Bussum: wat een feest!

04 Sep 2018

Zon, livemuziek, 20 kunstenaars en dat allemaal op een mooi plein rondom een fontein. Er was heel veel belangstelling.

Er kwam ook een oudere dame langs, die ook Arendina heet, en woont in het centrum.
Ze maakt veel handwerk en ze vertelde dat haar hele huis vol stond. Binnenkort ga ik een kijkje nemen en koffie drinken.

Kunstmarkt Bussum

20 Aug 2018

Zondag 2 september 2018 neem ik deel aan de kunstmarkt in het centrum van Bussum met ongeveer 20 andere kunstenaars. Je bent van harte welkom!

Werken onder mijn (kunst)werken...

20 Aug 2018

Vanaf vrijdag 24 augustus 2018 hangen 4 werken van mij bij conceptstore Het Hoofdkantoor in Bussum. Dit is een hippe winkel voorzien van coffee corner, flexwerkplekken en vergaderruimtes, gelegen in het hart van het Gooi. Zie www.hethoofdkantoorbussum.nl

Exposelfie

30 Jun 2018

Hoe grappig is het om te zien dat iemand een selfie neemt bij mijn werken, die tot 1 juli 2018 te zien waren in museum Hilversum: "Expositie 100 werken van 30 kunstenaars Art Hilversum".

Expositie Art Hilversum, waaronder in Museum Hilversum

20 Jun 2018

De Open Atelierdagen 2018 vinden plaats vanaf zomeravond 21 juni tot en met het weekend van 30 juni/1 juli. Op zaterdag 23 juni, zondag 24 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli exposeren zo’n 30 kunstenaars op diverse plekken in Hilversum. Arendina neemt deel als gastexposant op een plek tegenover het museum. Een onafhankelijke ballotagecommissie heeft haar werken goedgekeurd.

De overzichtstentoonstelling met werken van alle kunstenaars in Museum Hilversum is vanaf 21 juni t/m 1 juli.

Voor meer informatie zie www.arthilversum.nl.

Expositie Rabobank Hilversum, locatie Kerkstraat 71 (centrum)

25 May 2018

Als promotie voor de start van de Open Atelierdagen Art Hilversum zijn diverse werken, van kunstenaars die verbonden zijn aan Art Hilversum, voor het publiek te bezichtigen. Rabobank Hilversum, locatie Kerkstraat 71 (vlakbij C&A) exposeert diverse werken gedurende 3 weken (26 mei t/m 15 juni).

Expositie ‘TUSSEN KUNST EN KIST’, begraafplaats Zuiderhof in Hilversum

25 May 2018

Tijdens de Week van de Begraafplaats stelt Uitvaartstichting Hilversum twee van haar locaties beschikbaar voor exposities met als thema ‘TUSSEN KUNST EN KIST’ van 26 mei t/m 2 juni (m.u.v. zondag).
Op Zuiderhof zijn op de begraafplaats werken te zien van diverse kunstenaars verbonden aan Art Hilversum. Deze expositie is vrij te bezoeken. Er zijn werken te zien van: Deodaat Visser, Dick Sierksma, Hanke Wiegand, Ems Willems en Arendina Borreman.

In de aula van de Noorderbegraafplaats zullen twee Hilversumse fotoclubs, te weten Fotoclub Perspectief Hilversum en Fotoclub ’t Gooi, hun werk exposeren dat op allerlei manieren met het thema te maken heeft.

Voor meer informatie zie www.uitvaartstichtinghilversum.nl en www.weekvandebegraafplaats.nl.

Please reload

© 2019 Arendina Borreman

Created by FreshPC (Wix/ShutterZone)

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle