Over de Kunstenaar

Arendina Borreman (1972) noemt zichzelf kunstenaar in ‘fluid art’.
Haar kunst bestaat uit originele schilderijen, fotokunst en digitale prints.

 


 “De natuur is mijn inspiratiebron. Hoe de kleurencombinaties veranderen met de seizoenen blijft fascinerend. De bijzondere en organische vormen worden pas goed zichtbaar als je inzoomt op een blad, een bloem of het wateroppervlak. Dan ontstaat er een kunstwerk op zich”, legt ze uit.
Hierin ziet ze de hand van de Schepper, voor haar is hij de Kunstenaar bij uitstek.

Jarenlang werkt Arendina als Sales Manager in de Facilitaire Dienstverlening.
Daarnaast volgde zij de opleiding Style Color (Academy) in Emmeloord tot Image Consultant. Gedurende tien jaar adviseert ze in kleding, kleur en stijl.

De laatste jaren legt Arendina zich steeds meer toe op het maken van kunst.
Ze volgde de basis- en vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam. Als fotograaf spreekt met name portret- en macrofotografie haar aan. Ze wil het ‘ongeziene’ graag gezien maken. Haar fotografie kenmerkt zich door haar oog voor kleur, stijl en harmonie.

Sinds 2015 is haar schilderkunst volop in ontwikkeling. In haar huidige werk experimenteert zij met vloeibare acrylverf, epoxy (giethars) en verschillende giettechnieken. Hiermee creëert zij kunst waarin veel beweging zit en door additieven toe te voegen ontstaan verrassende resultaten en kleurcombinaties.

"Arendina heeft een geweldig oog voor kleur! Ik ben de trotse eigenaar van een klein, prachtig gedetailleerd schilderij dat de aandacht naar je ogen trekt en je meeneemt op een reis. Deze magie kan je van binnen uit lokken, het is vaak het eerste waar mijn bezoekers op reageren." ~Annie Em, kunstenaar, State of Michigan, VS.

“Arendina haar kunst is kleurrijk, vol beweging en verrassend perspectief.”  ~Lise van der Eijk, Tv-director.


Eind juni 2018 neemt Arendina deel aan de open atelierdagen van Art Hilversum. Gedurende 10 dagen zijn een aantal werken van haar te zien in Museum Hilversum.
Daarnaast is zij gedurende 3 dagen aanwezig op een exposeerplek tegenover Museum Hilversum. Verder neemt Arendina als exposant deel aan de buitenexpositie ‘Van Kunst tot Kist’ eind mei 2018 op de begraafplaats Zuiderhof in Hilversum. Dit in het kader van de landelijke dag van de begraafplaats.
.

Please reload

© 2019 Arendina Borreman

Created by FreshPC (Wix/ShutterZone)

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle